Picture
De Fyra op station Rotterdam Centraal
NS Hispeed verlaagt tijdelijk de tarieven voor Fyra, de snelle trein van NS Hispeed tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en binnenkort ook Breda. De toeslag Schiphol - Rotterdam daalt van € 6,- naar € 2,10.
De tariefverlaging zal gelden van 1 februari tot en met 1 juli. Het huidige Fyra discount tarief - waarbij reserveren verplicht is, vervalt de komende tijd. In januari is de Fyra toeslagvrij, dit vanwege de eerdere winterproblemen. De Fyra is tussen Rotterdam en Schiphol 20 minuten sneller dan de reguliere trein. 

De forse toeslagen zorgden ervoor dat aanvankelijk de Fyra nauwelijks werd gebruikt. Zo telde treinreiziger.nl in februari 2010 gemiddeld 100 reizigers in een spitstrein, en 25 reizigers in een trein tijdens de daluren. Daarmee lag de gemiddelde bezetting onder de 10 procent. Om de Fyra te promoten mochten vervolgens jaarkaarthouders enige tijd zonder toeslag met de Fyra. Daar kwam een eind aan toen in oktober de Fyra twee keer per uur is gaan rijden. Door de frequentieverhoging nam het aantal reizigers toe.

Op dit moment hoeven reizigers geen toeslag te betalen. Dat zorgt ervoor dat de Fyra massaal gebruikt wordt. In de spits soms zelfs zoveel dat er geen voldoende zitplaatsen meer zijn. Met de huidige tariefsverlaging verwacht NS Hispeed een evenwicht te hebben gevonden tussen prijs, product en service.

“De komende vijf maanden zullen wij de bezetting op Fyra nauwlettend volgen”, aldus Maarten Spaargaren, Commercieel Directeur NS Hispeed. Sinds de start in september 2009 hebben reeds 900.000 mensen gereisd. Vanaf april zal ook Breda met Fyra worden aangesloten op het HSL-netwerk. 

Bron: treinreiziger.nl
Leave a Reply.

  Welkom

  Welkom op HaaglandenOV.nl, de website over openbaar vervoer in en rondom de regio Haaglanden.
  Op deze website zijn een hoop foto's en video's te vinden van bussen, treinen en ander OV.

  Als je suggesties, foto's, video's, geluidsopname's, of nieuwsartikelen hebt kun je die sturen naar: Timon of Jason.

  Veel plezier op de site,

  Met vriendelijke groet, 

  Jason en Timon

  Duimpje omhoog

  Sinds kort hebben wij ook onze eigen Facebook pagina waar elke dag de foto('s) van de dag op verschijnen.

  Klik hier om onze Facebook pagina te bezoeken.

  Wil je dat jouw foto('s) als foto('s) van de dag verschijnen? Stuur de foto('s) dan naar info@haaglandenov.nl.

  Agenda:

  Vanaf heden is via deze rubriek te zien wat de aankomende plannen zijn, zoals fotograferen/filmen en updaten van de website, met betrekking op nieuw beeldmateriaal. Let op, hier komen alleen gezamenlijke activiteiten te staan (tenzij anders vermeld). 

  Geen geplande activiteiten.