Vanaf donderdag 19 mei 2011 kan bij de vervoerbedrijven Arriva, Connexxion, HTM en Veolia Transport en de Waterbus alleen nog met de OV-chipkaart gereisd worden. De nationale strippenkaart is dan niet meer geldig. Voor reizigers met een abonnement verandert er voorlopig nog niets.

Klaar voor de OV-chipkaart. Het Stadsgewest Haaglanden, de provincie Zuid-Holland en de vervoersbedrijven kregen al eerder toestemming van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om (op 3 februari 2011) de strippenkaart af te schaffen. Na een debat eind januari in de Tweede Kamer, besloot de minister dit besluit uit te stellen en een onderzoek te laten uitvoeren naar de fraudegevoeligheid van de OV-chipkaart. Inmiddels heeft het onderzoek plaatsgevonden en ziet de minister geen reden om het afschaffen van de strippenkaart langer uit te stellen.


Peter Smit, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden: "Het is goed dat de strippenkaart nu wordt afgeschaft. Wij zijn er al een paar maanden klaar voor en het geeft duidelijkheid bij de reizigers: reizen gaat voortaan met de OV-chipkaart."

Abonnementen: Het huidige assortiment aan (ster)abonnementen blijft in 2011 gewoon bestaan. In de loop van dit jaar willen de provincie en het Stadsgewest een besluit nemen over de abonnementen.

Bron: Haaglanden.nl

Vanaf nu zijn er weer OV-Chipkaarten voor €4,- verkrijgbaar door hier te klikken!Leave a Reply.

  Welkom

  Welkom op HaaglandenOV.nl, de website over openbaar vervoer in en rondom de regio Haaglanden.
  Op deze website zijn een hoop foto's en video's te vinden van bussen, treinen en ander OV.

  Als je suggesties, foto's, video's, geluidsopname's, of nieuwsartikelen hebt kun je die sturen naar: Timon of Jason.

  Veel plezier op de site,

  Met vriendelijke groet, 

  Jason en Timon

  Duimpje omhoog

  Sinds kort hebben wij ook onze eigen Facebook pagina waar elke dag de foto('s) van de dag op verschijnen.

  Klik hier om onze Facebook pagina te bezoeken.

  Wil je dat jouw foto('s) als foto('s) van de dag verschijnen? Stuur de foto('s) dan naar info@haaglandenov.nl.

  Agenda:

  Vanaf heden is via deze rubriek te zien wat de aankomende plannen zijn, zoals fotograferen/filmen en updaten van de website, met betrekking op nieuw beeldmateriaal. Let op, hier komen alleen gezamenlijke activiteiten te staan (tenzij anders vermeld). 

  Geen geplande activiteiten.