Picture
(Novum) De afschaffing van de strippenkaart in Zuid-Holland wordt een maand uitgesteld. Minister van Verkeer en Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) legt zich neer bij de eis van de Kamer om eerst de frauderisico's te onderzoeken. Eerder gaf de minister aan dat zij bleef bij de afschaffing, nadat vervoerders haar hadden gemeld dat de OV-Chipkaart gewoon kon ingevoerd worden.

In de provincie zou vanaf volgende week donderdag alleen nog met de OV-chipkaart kunnen worden gereisd. Een Kamermeerderheid stemde donderdagnacht in met een PvdA-voorstel om de afschaffing van de strippenkaart uit te stellen. De Kamer vindt het onverstandig in Zuid-Holland volledig over te gaan op de chipkaart nu deze week is gebleken dat die heelgemakkelijk te kraken is.

Kraakmethode
Schultz van Haegen (VVD) kreeg van de Kamer de opdracht binnen een maand uit te laten zoeken wat precies de gevolgen zijn van de nieuwe kraakmethode. Schultz vond eigenlijk dat de strippenkaart gewoon afgeschaft kon worden. Volgens haar wordt met strippenkaarten net zo goed gefraudeerd.


Bron: treinreiziger.nl
Leave a Reply.

  Welkom

  Welkom op HaaglandenOV.nl, de website over openbaar vervoer in en rondom de regio Haaglanden.
  Op deze website zijn een hoop foto's en video's te vinden van bussen, treinen en ander OV.

  Als je suggesties, foto's, video's, geluidsopname's, of nieuwsartikelen hebt kun je die sturen naar: Timon of Jason.

  Veel plezier op de site,

  Met vriendelijke groet, 

  Jason en Timon

  Duimpje omhoog

  Sinds kort hebben wij ook onze eigen Facebook pagina waar elke dag de foto('s) van de dag op verschijnen.

  Klik hier om onze Facebook pagina te bezoeken.

  Wil je dat jouw foto('s) als foto('s) van de dag verschijnen? Stuur de foto('s) dan naar info@haaglandenov.nl.

  Agenda:

  Vanaf heden is via deze rubriek te zien wat de aankomende plannen zijn, zoals fotograferen/filmen en updaten van de website, met betrekking op nieuw beeldmateriaal. Let op, hier komen alleen gezamenlijke activiteiten te staan (tenzij anders vermeld). 

  Geen geplande activiteiten.