DEN HAAG - HTM/Buzz heeft de aanbesteding van het busvervoer in Den Haag gewonnen. Dat is zojuist bekend gemaakt door het Stadsgewest Haaglanden. De samenwerking van de HTM met nieuwkomer QBuzz, genaamd HTM/Buzz, heeft gewonnen door een combinatie van geld en kwaliteit, volgens wethouder Peter Smit. De vergunning is voor zeven jaar en gaat in december in.

Over de aanbesteding is veel gedoe geweest, een meerderheid van de Haagse gemeenteraad stemde  gisteren nog voor uitstel van de aanbesteding. De raad wil het besluit vanuit de Tweede Kamer afwachten over de aanbesteding van het openbaar vervoer. De Tweede kamer is bezig met een ‘spoedwet’ om de aanbesteding van tafel te krijgen, of in ieder geval uit te stellen.

Maar die wet aannemen duurt lang, en tot die tijd blijft aanbesteden nog verplicht. Het Stadsgewest en de wethouder zouden zelfs strafbaar zijn als ze de aanbesteding niet doorzetten. Volgens wethouder Smit zou het afblazen van de aanbesteding de gemeente veel geld kosten.

Veolia was naast de HTM/Buzz de enige kandidaat, maar valt dus nu buiten de boot. De mogelijke overstap op Veolia zorgde al maanden voor veel onzekerheid bij het HTM-personeel.

'Teleurstellend'

Leo Donk, van de ondernemingsraad van de HTM, zegt dat het personeel van de HTM niet echt opgelucht is door het nieuws. 'Het busvervoer ligt nu niet meer in handen van de HTM, maar van HTM/Buzz, waardoor er bijvoorbeeld nieuwe arbeidscontracten zullen komen'.

Ook noemt Donk het teleurstellend dat het Stadsgewest de motie van de gemeenteraad, om de aanbesteding uit te stellen, naast zich neer heeft gelegd.

Voor de reizigers zal er niet veel veranderen door de aanbesteding, aldus Donk

Bron: Omroep West
25/5/2012 08:40:46 pm

Wel echt een top naam! /sarcasme

Reply
7/6/2012 07:41:21 am

vind ik nou ook lekker orgineel ook/scarcastich

ReplyLeave a Reply.

  Welkom

  Welkom op HaaglandenOV.nl, de website over openbaar vervoer in en rondom de regio Haaglanden.
  Op deze website zijn een hoop foto's en video's te vinden van bussen, treinen en ander OV.

  Als je suggesties, foto's, video's, geluidsopname's, of nieuwsartikelen hebt kun je die sturen naar: Timon of Jason.

  Veel plezier op de site,

  Met vriendelijke groet, 

  Jason en Timon

  Duimpje omhoog

  Sinds kort hebben wij ook onze eigen Facebook pagina waar elke dag de foto('s) van de dag op verschijnen.

  Klik hier om onze Facebook pagina te bezoeken.

  Wil je dat jouw foto('s) als foto('s) van de dag verschijnen? Stuur de foto('s) dan naar info@haaglandenov.nl.

  Agenda:

  Vanaf heden is via deze rubriek te zien wat de aankomende plannen zijn, zoals fotograferen/filmen en updaten van de website, met betrekking op nieuw beeldmateriaal. Let op, hier komen alleen gezamenlijke activiteiten te staan (tenzij anders vermeld). 

  Geen geplande activiteiten.