Foto
Stakingen bij de Haagse vervoerder HTM lijken van de baan. Vakbond Abvakabo FNV heeft vrijdag een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden van het persomeel. Woensdag en donderdag ging het busvervoer onaangekondigd plat. 

HTM en Qbuzz hebben samen onder de naam HTMbuzz de busconcessie Haaglanden gewonnen. Het personeel vreesden dat de overgang van HTM naar HTMbuzz echter ten kosten zou gaan van hun arbeidsvoorwaarden. Ook vreesden ze dat er mogelijk personeel ontslagen zou worden, iets wat praktisch nooit gebeurd bij de overgang van een concessie.

Uit angst wilde het personeel dat daarom de aanbesteding zou worden terug gedraait. Om die eis kracht bij te zetten werd er woensdag en donderdag onaangekondigd gestaakt. Wethouder Peter Smit verschafde snel duidelijkheid: terug draaien van de aanbesteding is geen optie.

In het akkoord is nu geregeld dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen, en dat de chauffeurs onder de huidige HTM-cao blijft vallen. Mocht Qbuzz besluiten in de toekomst de aandelen van HTMbuzz van de hand te willen doen, dan zal HTM proberen deze aandelen te kopen.

Donderdag liet wethouder Smit weten onaangenaamt verrast te zijn door de wilde acties. "Er zijn mensen woensdag in de bus gestapt en halverwege de rit door de chauffeur eruit gezet. Dat mag nooit meer gebeuren." Hij hoopt dat de chauffeurs weer snel aan het werk gaan. "Ze moeten geen rare dingen doen voor een wat vager, kleiner belang." Hij wees er verder op dat zowel HTM als Qbuzz uitstekende werkgevers zijn, en de angst voor slechte arbeidsvoorwaarden dus ook ongegrond was. 

Bron: Treinreiziger
Leave a Reply.

  Welkom

  Welkom op HaaglandenOV.nl, de website over openbaar vervoer in en rondom de regio Haaglanden.
  Op deze website zijn een hoop foto's en video's te vinden van bussen, treinen en ander OV.

  Als je suggesties, foto's, video's, geluidsopname's, of nieuwsartikelen hebt kun je die sturen naar: Timon of Jason.

  Veel plezier op de site,

  Met vriendelijke groet, 

  Jason en Timon

  Duimpje omhoog

  Sinds kort hebben wij ook onze eigen Facebook pagina waar elke dag de foto('s) van de dag op verschijnen.

  Klik hier om onze Facebook pagina te bezoeken.

  Wil je dat jouw foto('s) als foto('s) van de dag verschijnen? Stuur de foto('s) dan naar info@haaglandenov.nl.

  Agenda:

  Vanaf heden is via deze rubriek te zien wat de aankomende plannen zijn, zoals fotograferen/filmen en updaten van de website, met betrekking op nieuw beeldmateriaal. Let op, hier komen alleen gezamenlijke activiteiten te staan (tenzij anders vermeld). 

  Geen geplande activiteiten.