Picture
(Novum) - De verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt een jaar uitgesteld. Dat heeft minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz (VVD) dinsdag laten weten.

De bewindsvrouw was van plan om de steden te verplichten vanaf 1 januari volgend jaar het openbaar vervoer openbaar aan te besteden. Nu laten de gemeentelijke vervoersbedrijven GVB, RET en HTM nog de trams, bussen en metro's rijden in deze steden. In de vierde grote stad Utrecht wordt het openbaar vervoer al wel openbaar aanbesteed.

Het kabinet vindt dat andere vervoerders ook mee moeten kunnen dingen. Dat kan leiden tot efficiencywinsten en beter en moderner ov, zonder dat dit ten koste gaat van de klanttevredenheid. "Ik wil dat de klant een goed openbaar vervoer heeft. Aanbesteding moet niet leiden tot verslechtering, maar moet juist meer kwaliteit en kansen opleveren."

Wel moeten de stadsregio's tijd krijgen om zich goed voor te bereiden op een zorgvuldige aanbestedingsprocedure. Daarom krijgen zij een jaar langer de tijd.

De verplichte aanbesteding moet de schatkist overigens 120 miljoen euro opleveren. Van uitstel komt in dit geval daarom zeker geen afstel, benadrukt een woordvoerder van de minister.

Bron: treinreiziger.nl

Leave a Reply.

  Welkom

  Welkom op HaaglandenOV.nl, de website over openbaar vervoer in en rondom de regio Haaglanden.
  Op deze website zijn een hoop foto's en video's te vinden van bussen, treinen en ander OV.

  Als je suggesties, foto's, video's, geluidsopname's, of nieuwsartikelen hebt kun je die sturen naar: Timon of Jason.

  Veel plezier op de site,

  Met vriendelijke groet, 

  Jason en Timon

  Duimpje omhoog

  Sinds kort hebben wij ook onze eigen Facebook pagina waar elke dag de foto('s) van de dag op verschijnen.

  Klik hier om onze Facebook pagina te bezoeken.

  Wil je dat jouw foto('s) als foto('s) van de dag verschijnen? Stuur de foto('s) dan naar info@haaglandenov.nl.

  Agenda:

  Vanaf heden is via deze rubriek te zien wat de aankomende plannen zijn, zoals fotograferen/filmen en updaten van de website, met betrekking op nieuw beeldmateriaal. Let op, hier komen alleen gezamenlijke activiteiten te staan (tenzij anders vermeld). 

  Geen geplande activiteiten.